Over GDFL Brassband

Ons verhaal

Het ontstaan van de Caribische GDFL Brassband

Het uitgangspunt van onze toen 14 jarige leider Georgie Sumter, was om een caribische brassband in Almere te starten als dagbesteding voor jongeren. Al gauw groeide dit uit tot een serieuze caribische brassband en kregen wij vele aanvragen binnen. Uiteindelijk besloot onze bandleider Georgie Sumter van zijn passie samen met de groep er werk van te maken.

En met succes! GDFL brassband is nu een van de meest gevraagde Caribische brassband in Almere, Amsterdam, Rotterdam, Den haag, Utrecht, Eindhoven, Groningen, maar ook daarbuiten.

Onze missie

De Beste Caribische Brassband van nederland

GDFL Brassband uit Almere kan u verzekeren dat de voeten van de vloer gaan. Onze groep bestaat uit zeer gedreven en enthousiaste jongeren die de Caribische Brassband muziek maar ook bekende nummers weer terugbrengt in de Nederlandse straten.

Als vanzelfsprekend staat bij een optreden u als klant en het publiek centraal en geniet iedereen van de ritmische klanken die onze muziek met zich meebrengt. Stil blijven staan is dan ook niet mogelijk. Wij betrekken ons publiek ook in ons repertoire zodat zij ons optreden als onvergetelijk ervaren.

Didier

Didier

Leeftijd:
15
Instrument:
Snare

Jayren

Jayren

Leeftijd:
19
Instrument:
Tenor

Aäron

Aäron

Leeftijd:
12
Instrument:
Snare

Mijn instrument bespeel ik nu sinds 2020. Voordat ik bij de caribische GDFL brassband kwam, speelde ik in een andere caribische brassband band. Ook ben ik drummer in de kerk. Sinds ik bij de caribische GDFL brassband speel ben ik veel vooruit en heb ik heel veel lol met ze. Hier voel ik me thuis.

Giliano

Giliano

Leeftijd:
14
Instrument:
Snare

Ik ben nu sinds 2022 actief bij de caribische GDFL Brassband. Voordat ik hier speelde, speelde ik voorheen in een andere caribische brassband. Ik heb daar heel veel geleerd, maar heb uiteindelijk toch de keuze moeten maken om bij de caribische GDFL Brassband te spelen. Ik vind het heel leuk om met mijn mede muzikanten op te treden, en ik kijk ernaar uit om nog meer mensen te verrijken met onze manier van muziek maken!

Georgie Sumter

Georgie Sumter

Leeftijd:
23
Instrument:
Leider

Gestart met brass op 14-jarige leeftijd als hobby en dit is nu mijn beroep geworden. Mensen entertainen met brass is het liefste wat ik doe. Optredens, workshops of iets in de vorm van percussie en ik ben er, ongeacht wat.

Richandro

Richandro

Leeftijd:
24
Instrument:
Multi Tenor

Brass is echt een passie voor mij geworden vooral in een groep als GDFL. De passie, energie, sfeer en het vermaken van het publiek; is waarvoor ik het doe.

Anaïris

Anaïris

Leeftijd:
29
Instrument:
Base

Ik heb veel geleerd en veel mogen zien van Nederland en daar buiten. De groep heeft vele positieve veranderingen doorgemaakt die ons maken tot wie wij nu zijn. Het leukste is toch als je wordt herkend door de vele geweldige optredens die een sfeer brengen op elke gelegenheid die gevierd moet worden. Voor mij is het zeker een hobby maar ook een passie geworden. It’s a must do for me!

Nigel

Nigel

Leeftijd:
21
Instrument:
Base

Ik ben in een muzikaal gezin opgegroeid en ik heb altijd van muziek gehouden. In een band spelen vind ik leuk, omdat ik het samen doe met anderen. Het goed luisteren naar anderen en in harmonie spelen is altijd lastig maar ik vind het fijn mezelf uit te dagen en te ontwikkelen. Dit heb ik zeker geleerd en gedaan in de band. De adrenaline vòòr én tijdens het spelen vind ik geweldig. Het houdt de spanning erin en houd je scherp. De energie van het publiek speelt ook een rol en is zeer te waarderen. Al met al geniet ik van het spelen.

Jumyro

Jumyro

Leeftijd:
17
Instrument:
Snare

Snare speler sinds 2020. Voordat ik bij GDFL speelde, speelde ik hoge tenor bij een andere brassband. Ik voelde dat ik me daar niet echt kon ontwikkelen, dus ben ik snare gaan spelen bij GDFL. Bij GDFL heb ik geleerd om beter te dansen en te spelen. Ik vind optredens geven geweldig, omdat we mensen blij maken en ze laten dansen. Ik kijk er naar uit om nog vele jaren te blijven spelen bij GDFL brassband!

Jireh

Jireh

Leeftijd:
25
Instrument:
Lage tenor & Toetsenist

Ik maak onderdeel uit van GDFL waar ik ongeveer 3 kwart jaar geleden heb mogen starten. Ik vond het altijd mooi om te horen en te zien hoe brassbands speelden. Vandaar dat ik heb gekozen voor GDFL, want zoals verwacht: is het een top band om bij aan te sluiten. Ik heb zeer snel progressie mogen maken en er staat nog heel veel meer te wachten.

Danisha

Danisha

Leeftijd:
22
Instrument:
Lage tenor & Snare

Ik bespeel de snare in GDFL. Door het observeren kreeg ik steeds meer motivatie om mee te doen met brass, waardoor het nu een van mijn voornaamste hobby’s is geworden.

Sweny

Sweny

Leeftijd:
18
Instrument:
Lage tenor

Ik ben lage tenor speler sinds 2020 en het is echt een leuke groep. Sinds kleins af aan keek ik graag naar brass video’s en nu speel ik bij GDFL Brassband. Ik hoop dat ik nog jaren bij GDFL mag blijven spelen.

Samenwerkingen

Een aantal van onze samenwerkingen

boek ons nu en creëer een moment om nooit meer te vergeten!