wij werken samen met

Kleur in Cultuur

Voor kleur in cultuur geven lessen na school, maar ook tijden het leerorkest tijdens school tijd!

Kleur in Cultuur is dé Almeerse aanbieder van kwalitatief naschools kunst- en cultuuraanbod. Wij zijn expert in het aanbieden van verdiepende themareeksen en doen dit vanuit een faciliterende houding waarbij inspraak van de kinderen als doelgroep en mede- beslissers vanuit de kunstcommisssie leidend is. Daarnaast coördineren we het Leerorkest Almere en werken we samen met andere (culturele en maatschappelijke) partners uit de stad. Ons aanbod is toegankelijk voor ieder kind, in alle wijken van Almere met als doel om gelijke kansen, ontspanning en sociale participatie voor ieder kind mogelijk te maken.

Kleur in Cultuur

Skool

Het stimuleren van zelfvertrouwen van de mens, het ‘out of the box’ denken en het uit je comfortzone komen zijn de pijlers van Skool Workshop. Skool Workshop is een organisatie die workshops aanbiedt op locatie en op scholen. De workshops zijn verdeeld in de volgende categorieën: beeldende kunst, dans, media, muziek, sport en theater.

Zo geven wij de workshop Caribbean drums voor Skool workshops met onze expertise in het vak Caribische brassband.

Mocht jij naast de Caribische brassband workshops nog op zoek zijn naar meer voor jou school? Druk dan hier.

Skool

Jarritos

De geschiedenis van Jarritos begint als Don Francisco El Güerro Hill in Mexico City rond 1950 een frisdrank introduceert op basis van koffie. Hij noemt het Jarritos, wat verwijst naar de aardewerken kruiken (jarro) waaruit Mexicanen vroeger water dronken. Nog steeds staan er trouwens op elk flesje Jarritos 3 van zulke kruikjes.

De verkoop loopt in die jaren zeker niet slecht, maar Francisco ziet meer mogelijkheden in frisdranken op basis van fruit. Als eerste ontwikkelt hij een manier om sap uit de tamarinde vrucht te halen en dit te verwerken in een frisdrank. De Mexicanen zijn er dol op!

Zo ook wij van GDFL Brassband uit Almere. Mexico is een latijns amerikaans product en die vibes brengen wij vaak genoeg ook over door de straten van Nederland! Prima match dus. We gaan samen met Jarritos de straten op om met onze muziek mensen te trekken die uiteindelijk worden aangesproken door candy girls die de jarritos drankjes uitdelen. Ook promoten wij de drankjes op onze social media kanalen zodat er overal een aansluiting plaats vind.

Jarritos

Collage

Collage-Almere is een onafhankelijke organisatie die in opdracht van de gemeente en met steun van alle schoolbesturen in Almere, uitvoering geeft aan het kunst- en cultuuronderwijs in Almere. Het gemeenschappelijke doel is zorgen voor kwalitatief goed aanbod voor de scholen, deskundigheidsbevordering van leerkrachten en het op schoolniveau inrichten van doorlopende leerlijnen.

Collage verbindt de vraag van de scholen met het culturele aanbod in Almere en stemt af op inhoud, organisatie en samenwerking. Onze organisatie ontwikkelt zelf geen aanbod maar verbindt bestaand aanbod in alle kunstdisciplines met het onderwijs.

Zo zijn de Caribsche brassband workshops ook te boeken via Collage. Dit maakt het voor jou als school makkelijker ons in te zetten in jullie les progamma. Liever een optreden? Kan dat ook!

Bekijk ons aanbod hier op collage.

Collage

CJP

Via CJP Zijn onze Caribische brassband workshops ook te boeken! Bekijk ons aanbod op hun website.

CJP stelt jongeren in staat om hun culturele smaak te ontwikkelen en hun culturele horizon te verbreden. Dat doen we voor de jongeren zelf, maar ook voor het onderwijs. We proberen zoveel mogelijk middelen vrij te maken zodat scholen culturele activiteiten kunnen ondernemen met hun leerlingen en studenten.

Zo worden er met de CJP Cultuurkaart jaarlijks meer dan 1 miljoen activiteiten in het voortgezet onderwijs ondernomen en kunnen bijna een half miljoen studenten binnen het beroepsonderwijs korting en voorrang krijgen op kunst en cultuur. Met het platform CJP Educatie koppelen we culturele organisaties en scholen aan elkaar. Stichting CJP is een culturele ANBI.

CJP

boek ons nu en creëer een moment om nooit meer te vergeten!